Neke od priča su prevedene na engleski jezik. Prevod priče se nalazi na kraju teksta, kao prilog. Sve što objavimo na ovoj stranici, možete da komentarišete ispod pročitanog teksta. Vaši utisci i komentari su inspiracija za rad Centra za podršku Sveda i objavljivanje zanimljivih tekstova i priča...

Toksične ljubavne veze. Jedno ljubavno iskustvo kao žene sa invaliditetom. Retko je pročitati iskustvo iz ovih cipela. Hrabra i smela žena sa invaliditetom - Lena Marković. Vaš komentar će puno reći o ovoj temi, iz ovog ugla. Hvala.

Opširnije  
{{тотал_мин}} мин
1 Komentari

Lena Marković, buduća psihološkinja, žena sa invaliditetom i saradnica Svede. U svom tekstu piše o vršnjačkom nasilju u osnovnoj školi, doživljenog na svojoj koži. Kao buduća psihološkinja, daje mišljenje kako se vršnjačko nasilje može prevenirati kada školu pohađa dete sa invaliditetom zajedno sa tipičnom decom. Tekst pleni svojom iskrenošću i emocijom. Hvala na komentarima posle pročitanog teksta.

Opširnije  
{{тотал_мин}} мин
4 Komentari

Lazar je počeo da primećuje svet oko sebe kada je u njegov svet ušetala Luna, njegov pas. Koliki značaj ima Luna, iako nema obuku za terapijskog psa ali to jeste, na divan način nam je kroz kratku priču, dočarala Lazareva mama, Irena Živković. Pročitajte, topla preporuka. Napišite Vaš utisak ispod teksta. Hvala.

Opširnije  
{{тотал_мин}} мин
0 Komentari

Dana Džamić o autizmu i različitoti... Veoma dobar video.... vuče Vas da slušate i dok nešto drugo radite... Hvala na komentarima

Opširnije  
{{тотал_мин}} мин
0 Komentari

Majka mladića sa autizmom, blogerka na portalu B92, sa kojeg prenosimo ovaj tekst, kroz ličnu notu, opisuje veoma bitne pojave u svakodnevici onih koji često upotrebe reč AUTIZAM, a da nisu svesni posledica koje ostavljajiu... Hvala autorki na dozvoli da objavimo tekst. Očekujemo Vaše komentare ispod teksta.

Opširnije  
{{тотал_мин}} мин
0 Komentari

Iskustvo roditelja koje "stručnjaci" i "eksperti" šetaju "po preporuci", jer, Bože moj, oni bolje znaju kako da pomognu detetu. Hvala majci, Brankici Babić Bauer što je ovom divnom iskustvenom pričom, recima naslikala pojavu koja nije retka u profesijama koje se bave pružanjem pomoći deci i mladima sa smetnjama u razvoju. Divan tekst koji zaslužuje vaše utiske i komentare ispod njega. Hvala što nas čitate.

Opširnije  
{{тотал_мин}} мин
7 Komentari

Slobodan čovek je svoj, srećan čovek, nebitno kako ga drugi vide. U ime svoje, za svoje dete sa razvojnim smetnjama ali i u ime mnogih roditelja, jedna posebno nadarena majka, Radunka Lazić,, pretvorila je svoje želje i emocije u stihove koji plene srce, dušu i um. Vaši komentari su dragoceni. Hvala.

Opširnije  
{{тотал_мин}} мин
8 Komentari

Prenosimo izvode iz intervjua sa Milom Kalic, majkom dečaka sa autizmom. Vredno je pažnje. Izvor: mojnovisad.com / / Autor: Svetlana Bogićević Fotografija: Aleksandar Jovanović/mojnovisad.com i privatna arhiva Mile Kaić, 02.10.,2022. Ostavite komentar. Hvala

Opširnije  
{{тотал_мин}} мин
2 Komentari

Gordana Borović, iz ugla umetnice koja pravi nakit, bila je domaćica mamama dece sa smetnjama. Njen izazov da iz majki izvuče ženu i uz priču o skladu i lepoti izazove reakciju majki na prihvatanje sopstvene lepote i snage namenjene sebi samoj, opisala je u svom utisku posle par sati u društvu žena-majki dece sa smetnjama. Ostavite komentar. Hvala

Opširnije  
{{тотал_мин}} мин
2 Komentari

Za sve koji ne znaju šta znači imati dete sa smetnjama. Za sve koji se usude da planiraju njihov put u njihovom životu, pokušavajući da sebi obezbede komfor nemajući dodira sa njima- Radunka Lazić, mama, im je sve rekla i poručila. Ostavite komentar.

Opširnije  
{{тотал_мин}} мин
2 Komentari

Timothy Rohrer je napravio odličan video prikaz različitih smetnji. Edukativan. Utiče na razmišljanje o nama samima - kako shvatamo i reagujemo na invaliditet. Video je na engleskom. Poželjno je prevesti i titlovati.

Opširnije  
{{тотал_мин}} мин
0 Komentari

Na blogu naše partnerske organizacije Lingua Logos - https://www.lingualogos.com objavljen je ovaj koristan i zanimljiv tekst. Posetite sajt za još korisnih i zanimljivih informacija.

Opširnije  
{{тотал_мин}} мин
0 Komentari